lauantai 29. kesäkuuta 2013

Juhannustunnelmissa

Juhannuksen jälkeistä aikaa on jo viikko takana, mutta onneksi paluu keskikesän juhlaan käy helposti valokuvien kautta. Tällä kertaa perinteiset mökkijuhannuksen vietot vaihtuivat idylliseen ja yölliseen pyöräretkeen maaseudulla sekä rengasretkelle merenrantakaupunkeihin.


Retkelle ei kannata lähteä ennen kunnollista tankkausta. Maukkaat muurikkaletut kiinnostivat myös naapurin pientä koiruutta. 


Myös siilille järjestettiin oma herkkuhetki. 


Eniten juhannukselta tuntui jo aatonaattona, kun lähdimme kesäyötä myöten varaäiskän kanssa pyörä- ja kuvausretkelle näihin rauhoittaviin maisemiin.


Matkalla meitä tervehti hiirestystä suunnitteleva kollipoika.


Hilpeimmät tunnelmat koettiin keskelle usvaisia peltoja kasatun kokon äärellä. Osuimme sattumalta kyläjuhliin, johon epäröivät retkeläiset kutsuttiin ystävällisesti mukaan. Olo oli kuin vanhassa Suomi-filmissä! Tämmöistä yhteishenkeä ja tekemistä kaipaa usein kaupunkilaistyttösenä...


Aattona kulkuväline vaihtui isompiin renkaisiin, kun huristelimme autolla kesähelteessä kohti vaikuttavaa Raaseporin linnaa.


Linnoitus pääsi kertaheitolla suosikkikohteisiini Suomessa. 


En voinut jäädä linnaan asustelemaan ja kun nälkäkin jo oli, vaihdoimme sijaintia Tammisaareen. Vietimme eväshetkeä meren rannalla, jossa tämä ihastuttava pienokainen ilakoi viilentävässä vedessä.


Sudenkorentojen kuvausmetsästys onnistui tänä kesänä, kun sain tallennettua jo toisen maltillisesti hetkeksi pysähtyneen surisijan.


 Hämärtyvässä illassa seurailin myös lintujen pesuhetkiä ja ihastelin niiden sulavaa liikehdintää iltaruskossa.


Ystäväni äiti kutsuu minua perinteiseksi naiseksi. Mitäpä siis olisi juhannus ilman vanhanaikaisia taikoja. Tiedä sitten kukkien tehosta tyynyn alla, sillä joku säilytti niitä muovipussissa...


Varaäiskällä vieraillessa ei voi välttyä askartelukärpäsen puremalta, edes juhlapyhinä. :) Innostuin origameista pienenä tyttönä, kun sain kirjastossa työskenneeltä tädiltäni lahjaksi origamikirjan täynnä viidakon eläimiä. Taitteluinto jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä piirrettyjä tasokuvia seuraamalla en hahmottanut miten vaikeimmat taitokset tehtiin. Kiitos Youtuben, malleja on mielestäni helpompi toteuttaa perässä toistettuna. Tässä kokeeksi vanhan ajan tunnelmaa henkivä mekko.


Vauvantossumalliin ihastuin ystäväni luona, joka oli saanut oppilailtaan "kesäkorttina" taitellut töppöset. Näitä tossukoita voikin taitella huoletta lisää, sillä vastaanottajia löytyy  lähipiiristäni useita.


Tästä eteenpäin alan jo henkisesti orientoitumaan 10 työpäivän päästä alkavaan kesälomaan, johon on vihdoin mahdollisuus monen vuoden tauon jälkeen. Tulevia kesähetkiä ja retkiä varten ostin tänään unelmieni pyörän, tietenkin sen jossa on myös kori. :)

Viikonloppuja!

8 kommenttia:

  1. Voi pientä lettuvarasta :-)) Ja kiitos vielä juhannusvierailustasi - toit iloa meidän "vanhusten" mittumaariin. Tossukat ja mekko taipuivat käsissäsi kauniiksi origameiksi, ja tuo naurulokin silhuetti on kyllä upea!

    P.S. Googletin eilen "ilmainen kuvankäsittelyohjelma" ja latasin Picasa 3 koneelleni. Opettelen sillä vasta itsekin - mutta voin suositella. Helppokäyttöinen kunhan oppii ja valtavasti mahdollisuuksia. Sillä tein kuvakollaasin ompeluksistani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä itsekin laitailla! Kiitos vinkistä! :) Oon jo pitkään haikaillut kuvankäsittelyohjelmaa, mutta onhan niillä hintaa..

      Poista
  2. Vaikka tiedänkin mikä kuvavelho oot, niin silti pakko tulla kehumaan näitä huikeita fotoja. Oot NIIN taitava! :) Voisin ihastella noita otoksia vaikka kuinka kauan.

    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos. :) Tervetuloa viihtymään, mukavaa että kuvilla on kiva vaikutus. t. perinteinen nainen ;)

      Poista
  3. Oi säkin törmäsit siilin! Ja sait sen taltioitua hienosti. Hyvä sä, jälleen kerran.

    VastaaPoista
  4. P.S. Sulle sykkii tunnustussydän mun blogissa. Käy kurkkaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos huomiosta! En kyllä noista tunnuksista ymmärrä viel mittään mut tiiän et sydämet on hyvä ja varsinkin sulta. <3

      Poista
    2. En mäkään ymmärrä kun just sen mitä säkin. :)

      Poista