torstai 11. heinäkuuta 2013

Kalkkisten kyläpäivä ja ompelukerhoilua

Meinaa käydä kesällä helposti niin ettei blogipäivittely pysy kirjoittajansa vauhdissa. Mukavaa kiirusta on riittänyt ihmisten ja kesäisten tapahtumien parissa. Edessä olevan loman päivätkin täyttyvät sellaista tahtia, että tuntuu kalenteria katsoessa kuin koko neliviikkoinen olisi jo vietetty... Enää yksi herätys ja sitten se kaivattu loma alkaa vihdoin täälläkin!

Ennen tämän päiväistä kuva-arkistojen aukaisua haluan kiittää Agabaa kauniista sanoista ja blogini huomioimisesta. Agaballa on sana hallussa ja tämä nainen osaa ihailtavalla tavalla ottaa ilon irti elämää kaunistavista pienistäkin asioista. Agabaan voit tutustua osoitteessa http://ilonpilkahdus.blogspot.fi/

Jotta hyvä kiertäisi eteenpäin esittelen lyhyesti muutaman blogin joissa ahkerasti vierailen. Nämä huomiot osuvat seuraaville blogimaailman konkareille:

Päivityksissä jo useaan otteeseen mainittu varaäiskäni osaa ja kokeilee vaikka mitä! Luovuuden ja käsillätekemisen ehtymätön pankki löytyy täältä:
http://lumivalkoista.blogspot.fi/

Tekemisen iloa, monipuolisuutta ja taitoa välittää myös ystävän kautta löytämäni Neulanhaltija. http://neulanhaltija.blogspot.fi/ Erityisen ihastunut olen lasten kanssa järjestettyjen projektien dokumentointiin. 

Kolin kansallispuiston sivujen kautta eteen tupsahtanut blogi helpottaa kaipuutani sielunmaisemiin. Ihanaa ja rauhaisaa maalaiseloa! http://suakkuna.blogspot.fi/

Do it-blogista löytyy tekemistä melkein jokaiselle päivälle. Ahkerat päivitykset ja oivaltavat ideapoiminnat osoitteesta http://becreativeanddoit.blogspot.fi/

Viimeisin mutta ei vähäisin vaan uunituorein blogilöytö liittyy kierrätykseen ja tee-se-itse-meininkiin. Kauniita kuvia ja persoonallisia juttuja: http://recyclie.blogspot.fi/



Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka sinulle tunnustuksen antoi.
Valitse viisi ihanaa bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
Näin autamme uusia bloggaajia eteenpäin ja 
               ehkä juuri sinä löydät uuden upean blogituttavuuden! 


Sydän sai hyvälle mielelle, mutta niin sai myös viime viikonloppuna äidin kanssa vietetty päivä Kalkkisten kyläpäivillä. Viime vuonna olin tapahtumasta viikon myöhässä, mutta tänä vuonna en antanut päivän livahtaa ohitseni. 


 Kalkkinen on pieni kesäisin henkiin heräävä kylä Pulkkilanharjun kupeessa. Kyläpäivillä pistettiin parasta kymmenien myyntikojujen avulla: myytävää riitti käsitöistä kukkiin, leivonnaisiin ja kirpputoritavaraan. Kylä on kesäisin suosittu pysähdyspaikka myös mainion viini- ja puutarhatila Pihamaan ansiosta. http://www.viini-pihamaa.fi/


Kyläpäivän kunniaksi Kalkkisten satamaan saapui viehättäviä vierailijoille ovensa avanneita höyrylaivoja. Toivottavasti laivat saapuvat myös ensi kesänä, sillä aion tehdä tapahtumasta kesäperinteen itselleni.


Kuluneella viikolla onnistui myös toinen ompelukerhon tapaaminen! (kuvat kuitenkin ensimmäiseltä ompeluillalta) Kauan tästä ystävän kanssa kerhoilusta olen haaveillut ja ainakin hetkeksi se toteutui. Syksy tuo kuitenkin uusia ja mukavia haasteita Tiinalle ja hetken aikaa joudumme toteuttamaan ompeluksiamme kenties skypet auki ompelukoneet huristen. 


Herkuttelunpuolen hoiti Tiina leipomallaan mustikkapiirakalla.




Tyynytalkoot odottavat minuakin... Tässä valmistuu pienelle tytölle pirteä tyyny, joka sai myöhemmin kylkiinsä liimakankaan avulla kiinnitetyt mansikat.




 Itse en malttanut ompeluksiin ensimmäisellä kerralla tarttua vaan siivosin lopulta ompelunurkkaukseni kuntoon. 



Tästä kuvasta löytyvät ompelupisteeseeni aemmin keväällä tuunailemani kirpputorilöydöt. Tuoleja löytyi kaksi ja kyytiä saivat ainoastaan tekonahkaiset istuinpäälliset. Tuolit päällystin erilaisiksi englantilaisilla puolimarkiiseilla. Valmiiksi hiottu punertava pöytä sai päälleen valkoisen maalikerroksen. Viimeisimmältä väritykseltään pöytä taisi helasta päätellen olla pistävän vihreä. Sen verran väri kuitenkin miellytti silmää eli pienenä yksityiskohtana ja väriläiskänä jätin helan putsaamatta.


Nyt viimeistä liian aikaista aamuherätystä kohti ja melkein heti perään vetäytyminen  islanninhevosten sekä vaaramaisemien rauhoittamiin maisemiin. Lomakuulumisia luvassa viikon sisällä! 

4 kommenttia:

  1. Heippa Marimörö murusein! Kiitoksia kovasti blogini esittelystä ja tunnustuksesta:-)) Kuvat Kalkkisista näyttävät tosi kivoilta ja teillä oli varmasti ihana päivä Maman kanssa. Minullakin yksi herätys vielä, jihuaa! Ja sitten lomalle. Ompelukerhot hyvän ystävän kanssa ovat parhautta. Myöskin ompelupöytä ja tuoli saivat käsittelysi jälkeen niin raikkaan ilmeen - tykkään kovasti!!

    Voi, kerro Issikkahepoille terveiset ja nauti vaaramaisemista. Minä tyydyn toistaiseksi Dala hummiin :-))

    VastaaPoista
  2. Kiitos kultainen – Recyclie-blogista Katja K. kirjoittaa, kun löysi sattumoisin tiensä tänne ja luki kauniit sanasi... <3 Sinäkö kirjoitat Kalkkisista (joka on kivenheiton päässä Vääksystä, missä vietin lapsuuteni)? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsan, taisin unohtaa ilmoittaa sinulle, että jäin kerralla koukkuun blogiisi. :) Kalkkinen on ihana kylänen, jonne varsinkin kesäisin käytyä. Vääksyhän on ihan naapurissa ja usein siellä suunnassa ajellessa yhdistän nämä kaksi sympaattista paikkaa. Sinulla on kauniit lapsuusmaisemat! Käyn tällä hetkellä maalauskurssilla Vääksyn rauhassa. :)

      Poista