sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kesäilta Huovilan puistossa

Lupaamani päivitys keittiön edistymisestä saa odottaa vielä tovin, sillä hellivät helteet ovat ajaneet mieluummin ulos viihtymään. Enimmäkseen olen etsinyt rauhaisaa paikkaa lukemiselle. Yliopistovuodet takasivat ainakin sen, että lukuinto oli opintojen päättymisen jälkeen vuoden kateissa. Yksi lempikirjailijoistani, Khaled Hosseini, sai kuitenkin uutukaisellaan uppoutumaan jälleen lukumaailmoihin ja pitipä kesälukemisvarastoa käydä jo kartuttamassa pokkarihyllyllä.

Kesästä pääsin nautiskelemaan myös varaäiskäni kanssa, kun teimme perjantaisen iltaretken ihanaiseen Huovilan puistoon. Olen todennut useasti syntyneeni väärälle vuosisadalle ja nytpä löytyi taas maisema, jossa ihan hyvin pystyi kuvittelemaan itsensä empiremekkoon ja päivänvarjon kanssa kävelylle. :)

Huovilan puisto on Carl Constantin Collinin 1800-luvun lopulla perustama englantilaistyylinen maisemapuisto. Alunperin nämä vehreät maisemat toimivat ratsastuspuistona. Kuvan vehreyttä en ole nähnyt muualla Suomessa. Puita verhoilevan naavan perusteellakin ilma oli raikasta hengittää.






Puistossa kasvaa lukuisia istutettuja sekä luonnonvaraisia kasveja. 








Puhalluskukatkin saivat kasvaa rauhassa. :) 




Kunnianhimoinen rakennushanke uudesta asuinrakennuksesta jäi kesken. Paikalle piti kohota 300 neliön kivilinna, josta valmiiksi saatiin vain graniittinen kivijalka.


Huovilan puistoon pääset tutustumaan lisää täältä: http://www.karkola.fi/Huovilan_puisto/

Leppoisaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Olet tavoittanut tunnelman täydellisesti! Upeita kuvia<3 <3 Puiston täydellsyyttä lisäsi se että liikkeellä ei tuolloin ollut meidän lisäksemme ketään muuta ihmistä ( vain tuhannet kalat maiskuttelivat veden pinnalta hyönteisiä ja hyttyset parveilivat ympärillä) Oli todella sellainen tunne kun olisi päässyt ajassa 100 vuotta taaksepäin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siellä häirinny kun hyttystyttöset! Myöhään illalla on muutenkin rauhaisaa liikuskella luonnossa. :) Kiitos, että veit retkelle!

      Poista
  2. Ihania kuvia, sait niillä houkuteltu mennä itsekin käymään tuolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, tarkoitus olikin inspiroida retkelle. :) Ota mukaan kaikki hyttyskarkottimet!

      Poista