maanantai 5. tammikuuta 2015

Ideasta toteutukseen

Tunnustus: ei se ompeluinto joululahjoihin lopahtanut vaan jatkui loman lopuille. Paperinarusydämen vanavedessä päätin toteuttaa pari muutakin päässä vuositolkulla hautunutta ideaa. Yksi uuden vuoden lupauksistani on, että en hamstraa yhtään kivaa kangastilkkua perintökirstuun ennen kuin edellisille tulee käyttöä. Arkusta ensimmäisenä käyttöön pääsivät omat kankaanpainotyöt sekä Marimekon Kivet-kangas.



Käsityöopintoihin liittyneeltä kankaanpainantakurssilta kertyi kuutta eri mallia mm. vanhoille lakanoille painetuista kuvista. Värikkäisiin lakanoihin painautui kukkapellossa kirmaava pupunen sekä lepattelevia perhosia. 





Tilkut oli jo tässä vaiheessa sommiteltu ja ommeltu peitoksi, mutta ennen valmista tuotosta halusin vinkata tästä mainiosta apurista vinonauhan valmistuksessa. Itsetehty vinonauha viimeisteli peiton.


Vaikka tilkkupeitto onkin lasten kokoa niin kesästä haaveillen käperryin päiväunille jo kertaalleen sen alle. Vanhat lakanakankaat tuntuvat niin pehmoisilta.


Kevättä kohti mennään ja sama sävymaailma toistui myös säilytyspussukassa. Idea sukkapuikkojen ja virkkuukoukkujen säilömisestä ei ole ollenkaan omaperäinen, mutta halusin vihdoin saada puikkoni ruotuun ompelukorin kätköistä.


 Täällä ne nyt odottelevat siististi. Hetken aikaa joutuvat  malttamaan, sillä aion jatkaa yhteistyötä vielä ompelukoneen kanssa... :)


Reipasta loppiaista! 

2 kommenttia:

  1. Peitostasi tuli niin herkkä ja kaunis! Sain siitä idean myös lopputyöhöni - Kiitoksia Mari!
    Puikkojen säilytyspussukka on kaunis tarve-esine. Olen huomannut että vaikka koti olisi kuinka sekaisin - niin käsityötarvikkeet täytyy aina pitää järjestyksessä :-DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että välillä näinkin päin inspiraatiota. Itse annat sitä joka kerta, kun nähdään. <3

      Poista