maanantai 22. joulukuuta 2014

Hyvä kiertämään

Olen aikalailla valikoiva luonteenlaatu. Usein toivon, että tämä piirre ulottuisi myös herkutteluun. Tai tavallaan liittyy, sillä tykkään syödä suklaan suklaana, ilman mitään täytteitä tai lisämakuelämyksiä. Ja vaaleana kiitos. Mutta jouduin nyt senkin edessä taipumaan... Töistä löytyy useampikin kokenut testisuu, joten kotikokeilut voi huoletta maistattaa laatuun tottuneella raadilla. Kyllä se houkuttelua vaati, että tartuin hieman epämääräiseltä näyttävään palaseen... 

Siinä maistellessa mietin, kuinka moni juttu menee tältä neidiltä sivu suun pelkkien kaavoihin kangistuneiden mielikuvien takia. No kannattiko kokeilla..? Jälkkäriherkkujen top vitonen sai hetkessä uuden kilpailijan. Siispä hyvä kiertämään, joululahjaksi. 


Rocky road - lakritsitoffeet


- 200g maitosuklaata
- 250g tummaa suklaata
- 1 prk (n. 400g) sokeroitua kondensoitua maitoa
- 50g voita
- 200g lakritsipaloja
- 100g vaahtokarkkeja
- 3dl esim. suolattuja cashew-pähkinöitä



Sulata suklaat, kondensoitu maito ja voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen. Koska edellispäivän karjalanpiirakoiden riisipuuro tarrasi kattilanpohjaan kiinni, otin homman varman päälle ja sulattelin ainesosat kerroskattilassa.


 Leikkaa lakritsipalat pariin osaan. Sama vaahtokarkeilla. Vaahtokarkkien pienentäminen on tahmaista puuhaa, joten iso apu etenemiselle on ostaa Haribon minivaahtokarkkeja. Sekoita lakritsit, vaahtokarkit ja pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. lasagnevuoka).


 Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia ja leikkaa paloiksi. Massa riittää n. 40 palaan. Toffee säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon.






Lakritsitoffeet kuuluvat tämän vuoden tonttupajan tuotoksiin. Saas nähdä ketkä pääsee niitä maistelemaan, ellette ehdi kokeilemaan reseptiä ennen aattoa. ;) Makoisaa joulunaikaa!

2 kommenttia:

  1. Ihanat namit ovat jo aikaa sulaneet suussa ja vasta nyt täällä häpeissäni kommentoin. Minne aika kulkee tulee Minna aina perässä ;-) Tonttupajasi tuotokset ovat aina vertaansa vailla ja kaikilla kättesi töillä on kultainen reunus :-))

    VastaaPoista