keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Lahen helmi Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Kesälomalle siirtyminen on sujunut mallikkaasti, sillä olen lauantaista lähtien pohtinut joka aamu mikä viikonpäivä on kyseessä. Loman, kenties viimeisen vähään aikaan, päätin pyhittää tekemisille tai paikoille, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet roikkumaan vailla toteutusta ja näkemistä. Näitä ovat mm. elukoiden paijaaminen Yli-Marolan kotieläinpihalla, Heinolan lintutalossa ja Korkeasaaressa vierailu, koko kesäyön valvominen kuvauspaikkoja pellonlaidoilta etsien, kesäteatterissa käynti ja pienien kesäkahviloiden etsintä.

Yli-Marolan kotieläinpiha on sellainen paikka, jossa sijaintinsa puolesta voisi kuvitella käyvänsä vähintään joka viikko. Muistan parit sateiset kotieläinpihaan suuntautuneet luokkaretkipäivät koulunkäyntiavustajana työskennellessäni, mutta niitä ei lasketa sillä eläinten hoivan sijaan paimennusta vaati muutamakymmenpäinen vekaralauma. Ehkä olen miettinyt liikaa voinko mennä tilan eläimiä itsekseni rapsuttelemaan, koska olen aikuinen ilman lapsiseuraa... Onneksi henkinen lapsi sisälläni sai seuraa vieläpä vanhemmasta ystävästä ja sukelsimme portista sisään pienten ihmisten joukkoon. ;) Syyn kotieläinpihalla vierailulle antoi myös kaimani Mari-aasin synnyttämä pieni lapsukainen.


Kotieläinpihan porteista sisälle astuttuaan unohtaa, että tämä pieni historian palanen, maalaisidylli ja oma maailmansa sijaitsee Lahden keskustan kupeessa, tiiviin kerrostaloalueen ja juna-radan ympäröimänä. Maalaismiljöö tarjoaa katon pään päälle ja heinät nenän eteen useille asukeille kotieläimistä pieneläimiin.

Eläinpihan vetonaula lienee tällä hetkellä näkyvää mediahuomiotakin nauttinut Mari-aasi muutaman päivän ikäisen varsansa kanssa.


 Pihalla nurmikonleikkuuta suorittavat myös shetlanninponit...
 ...sekä suomenvuohet Muumi ja Mahti...


...ja lammasmamma lapsineen.


Tämä käsi kurotteli toiveikkaana kanalan asukkeja.


 Komeasulkainen kukko! Kanojen (ruokatarjoilun) kanssa tuttavuutta tekivät myös muut lintukaverit.


Aurinkoisesta kesäpäivästä nauttivat minipossut Terttu ja Pekko.
Eläinpihan muita siivekkäitä edustavat metallinhohtoiset juoksuankat Aku ja Roope.


Isoimmat eläimet majoittuvat vanhassa upeassa kivinavetassa.


Eläinten lisäksi pihapiirissä on panostettu erityisesti lasten viihtyvyyteen ja visuaalisuuteen.


Tuntumaa voi hakea esimerkiksi "lehmän" lypsämisessä...


...tai kyntötöissä hevosen kanssa. 


 Lisää tietoa tästä ehdottomasti yhdestä Lahden parhaimmasta ja sympaattisimmasta matkailukohteesta  (huom. vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu) saa osoitteesta: http://lahti.4h.fi/yli-marolan-4h-kotielainpiha/


Mauno-vasikan kuvin leppoisia kesäpäiviä teille muillekin!

4 kommenttia:

 1. Mä olen niin monesti suunnitellut käyväni tuolla, vaan enpä ole vielä saanut aikaiseksi... Heinolan Lintutarhan luona on joinain kesinä ollut myös kotieläonpiha ja kun lapsia ei ollut, menin sillä varjolla, että "koirat halusi mennä katsomaan muita elukoita"... Ja kyllä ne olikin vähintään yhtä tohkeissaan kuin pikkulapset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meidän aikuistenkin pitäis vaan päästää sisäinen lapsi valloilleen ilman apujoukkoja. :) Otan ensi viikon kohteeksi Lintutarhan, saas nähä mitä muita mönkiäisiä sieltä löytää.

   Poista
 2. Ihan kuin Kissankulman talo - puuttuu enää pieni Eemeli perheineen :-) Valloittavia kuvia, Mari!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuommoisessa kun saisi asustaa! Kiitos Raitamama! <3

   Poista